За переважним вмістом аніонів, катіонів, лікувально-столова вода «Червона калина», яка видобувається з глибини 750 м., - хлоридно - натрієва миргородського типу. Її перевагою є значний вміст заліза, яке добре засвоюється в організмі та покращує склад крові, тим самим лікуючи анемії різного генезу. При цьому концентрація йоду у воді сягає 0,1 мг./л., завдяки чому вода зміцнює імунітет, позитивно впливає на нервову систему.
Вода «Червона калина» є також ефективним засобом для виведення радіонуклідів, підвищує адаптогенні можливості організму, нормалізує обмін речовин, знижує в крові рівень цукру та холестерину. Загалом вода «Червона калина» дає загально - оздоровлюючий ефект, додаючи нашому організму мікроелементів.